Is het gras bij de buren altijd groener? Heb je net verbouwd en past de tuin niet meer bij je huis? Heb je de drukte van een verhuizing achter de rug en heb je genoeg van de modder die naar binnen gelopen wordt? Wil je een tuin vol natuurbeleving maar weet je niet waar je moet beginnen? Droom je ervan dat je kinderen heerlijk buiten kunnen spelen? Wil je zwemmen in je eigen zwemvijver? Schaam je je voor je voortuin? Is de buitenruimte van je bedrijf niet representatief? Of wordt het tuinonderhoud je teveel?

Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek:

info@natuurbijhuis.nl       of bel    06-13970863 

Wanneer u een bericht achter laat neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

Natuur bij huis

werkwijze

Foto: augustus 2015 ©Iverna Zaalberg 
Ontwerp: www.natuurbijhuis.nl 2014.
Tuinontwerp en beplantingsplan Limburg.
Ommuurde stadstuin. In dit tuinontwerp is de bestrating (Scoria Bricks) beperkt tot het noodzakelijke zodat zoveel mogelijk ruimte overblijft voor natuurbeleving. 
Voorjaar 2016 verschijnt een bijzonder tuinboek waarin de meerwaarde van een goed tuinontwerp te zien zal zijn. Deze door ‘Natuur bij Huis’ ontworpen stadstuin in Roermond is één van de 30 geselecteerde deelnemende tuinen! 
Van schets naar tuin. Schetontwerp tuin, natuurlijke tuin, natuurrijke tuin, diervriendelijk tuinontwerp organisch en modern. Levende tuin, tuinschets, tuinontwerpschets.
Tuinontwerp: Natuur bij huis, Landgraaf Limburg 2016.

Van ontwerp naar realisatie

Ontwerpen is een creatief proces, exacte levertijden kan ik daarom niet geven. Afhankelijk van de omvang van de opdracht kom ik binnen drie à vier weken een aantal schetsontwerpen en een voorstel voor de te gebruiken materialen presenteren. Aan de hand van dit tweede gesprek kunnen er eventueel aanpassingen gedaan worden, zo komen wij gezamenlijk tot een definitief ontwerp. Het verbeelden van mijn ideeën, het schetsen, doe ik altijd met de hand. Vervolgens zet ik de schetsontwerp en om naar een digitale tekening. Ontwerpen kunnen zowel 2D als 3D aangeleverd worden.

Beplantingsplan

Een nauwkeurig samengesteld beplantingsplan is mede bepalend voor de uiteindelijke sfeer. Het bestaat uit een plattegrond waarop met codes de beplanting is aangegeven. In het bijbehorende schema vindt u gegevens als de Botanische naam, Nederlandse naam, hoogte, bloeitijd, bloemkleur, of de plant wintergroen is en tot welke plantengroep de plant behoort.

Uitvoeren                                                                                                                            

Voor de aanleg verwijs ik u bij voorkeur naar één van de hoveniersbedrijven waarmee ik goede ervaringen heb. Dan weten we zeker dat het ontwerp wordt uitgevoerd zoals het bedoeld is. Maar ook als u de tuin zelf wilt aanleggen kan ik u daarbij ondersteunen, doel is immers dat we samen komen tot een tuin die bij u past:

“Een leefbaar stukje natuur bij huis, een plek om te ontspannen, creativiteit te ontwikkelen en inspiratie op te doen.”

 

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek:

info@natuurbijhuis.nl       of bel    06-13970863 

Wanneer u een bericht achter laat neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

Gezamenlijke tuin, schoolplein, natuurlijk schoolplein, voormalig schoolplein omgevormd tot gezamenlijke tuin bij appartementencomplex 'De Schrijver' in Eindhoven.Tuinontwerp schoolplein Natuur bij huis Limburg, locatie Eindhoven.Tuinontwerp Limburg, natuurlijke stadstuin Maastricht. Ontwerp Natuur bij huis.
Tuin met organische vormgeving en niveauverschil. Groendak op garage, robinia pergola, kastanje rasterhekwerk, hangmat.Iverna Zaalberg, Natuur bij huis, tuinontwerper Limburg, dutch gardendesigner.tuinontwerper limburg iverna zaalberg tuinvormgeving

 

‘Natuur bij Huis’ is een initiatief van tuinontwerper Iverna Zaalberg

bedoeld om de natuurbeleving bij huis te vergroten.

TUINONTWERP | BEPLANTINGSPLAN | TUINAANLEG | HOVENIER

Vragen?   Bel 06-13970863 of stuur een e-mail naar info@natuurbijhuis.nl

NATUUR BIJ HUIS

 Iverna Zaalberg

Wiedestraat 9

6077NV LEROP (Limburg)

 

TEL 06 13 97 08 63

ING NL88 INGB 0005 9497 74

KVK 51273527 

BTW NL192241503B01

 

Natuur bij Huis is lid van

de TOG (Tuin Ontwerpers Groep)

en Vakgroep Wilde Weelde,

een netwerk van vakmensen

die milieubewust werken vanuit

een ecologische visie.

Tuinontwerp Limburg, natuurlijke stadstuin Maastricht. Ontwerp Natuur bij huis Lerop.
Tuin met organische vormgeving en niveauverschil. Groendak op garage, robinia pergola, kastanje rasterhekwerk, hangmat.

Inventariseren

Ik besteed veel aandacht aan het inventariseren van uw wensen en het in kaart brengen van de eigenschappen van de locatie. We bespreken uw wensen en mijn mogelijkheden. Uw levensstijl komt uitgebreid aan de orde om te bepalen welke sfeer we in de tuin willen creëren. Hoe wilt u zich voelen in de tuin en wat wilt u daar kunnen doen? Natuurlijk houd ik rekening met uw budget. Openhartigheid zal terug te zien zijn in het eindresultaat!

Offerte

Op basis van het kennismakingsgesprek ontvangt u een offerte voor de ontwerpkosten. Na akkoord begint het eigenlijke ontwerpproces. Als u de maten van het perceel aanlevert kan ik direct aan de slag. Gaat het om een groot perceel of zijn er veel hoogteverschillen? Dan kunt u de tuin laten opmeten door een hovenier.

Vormgeven

Vervolgens ga ik op zoek naar de juiste vorm. Ik laat mij hierbij inspireren door dingen die ik in het dagelijks leven en in de natuur tegenkom. Een zorgvuldig gekozen lijnenspel vormt de basis van elk ontwerp en zorgt voor een optimale beleving van de buitenruimte. Om deze ’beleving’ compleet te maken is een nauwkeurig samengesteld beplantingsplan, passend bij de omstandigheden, onmisbaar.

Afbeeldingsresultaat voor instagram icon

Home

Werkwijze

Principes

Voorbeelden

Beplanting

Publicaties

Home

Werkwijze

Principes

Voorbeelden

Beplanting

Publicaties