Bostuin bij gerenoveerde villa

Woningrenovatie laat zijn sporen na op het perceel. Ook bij deze in Rietveld stijl gebouwde villa. Het schitterende ontwerp van de woning en de Render zijn van Atelier van Berlo, Rotterdam. Kijk voor meer informatie op de website: www.ateliervanberlo.com. De bewoners benaderden mij voor een tuinontwerp van deze bostuin. De opdracht luidde om er weer een mooi geheel van te maken dat in fases kan worden uitgevoerd. Dankzij de grote raampartijen en veranda is de beleving van de natuurlijke omgeving optimaal. In het toekomstplan past een nieuw bijgebouw. Bovendien is er ruimte voor een zwembad. Welk jonge gezin droomt daar niet van?

Atelier van Berlo

Het perceel biedt voldoende ruimte om de oprit uit te breiden en extra parkeergelegenheid te creëren. Door het vernieuwen van de oude carport ontstaat ruimte voor extra bergruimte en een fietsenberging. De binnenkant van de woning is geheel gemoderniseerd. Daardoor vraagt de verouderde entree ook om een nieuwe look. 

De villa is gelegen op een talud. Daardoor heb je vanaf de veranda en het nieuwe houten terras, dat aan de achterzijde van de woning gelegen is, prachtig uitzicht over de tuin. Het talud wordt voorzien van een bloemrijk mengsel van vaste planten en siergrassen. Blije bijen, vrolijke vlinders en natuurbeleving dicht bij huis gegarandeerd. We koesteren de Rhododendron waarmee de buitenranden van het perceel begroeid zijn. Rhododendron vormt een onderhoudsvriendelijke, groenblijvende achtergrond. Een speelbosje ‘tussen de Rhododendron’ blijft behouden. Dit is de ideaal plek voor een boomhut!

Heb jij ook een perceel in een bosrijke omgeving? Wil je een tuinontwerp voor een bostuin laten maken? Neem dan contact op met Natuur bij huis!

BERICHT DELEN