Hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63BEKIJK PORTFOLIO

AANLEG EIGEN ERF – heesters en bomen

Winter 2018/2019 heb ik het beplantingsplan voor ons eigen erf uitgewerkt. In februari heb ik bomen en heesters aangeplant. En ja, daar wordt ik heel gelukkig van! Bomen en heesters vormen immers de basis van een tuin en zijn jarenlang beeldbepalend voor de sfeer.

Het aanplanten van een compleet nieuwe tuin heeft als voordeel dat ik mijn favoriete bomen en heesters heb kunnen kiezen  

Direct naast de poort staat een smal opgaande Stachyrus praecox (Staartaar). De zachtgele, 5-8 cm lange, hangende bloemtrossen verschijnen in maart. De Stachyrus zal op den duur boven de poort uitgroeien. Daardoor is de eerste groene aanblik op het erf gegarandeerd.

Iets later, in april, bloeit Magnolia ‘Genie’, die naast de voordeur staat, met schitterende donker roze bloemen. (zie afbeelding hieronder)

Magnolia genie

Malus ‘Evereste’ (sierappel) bloeit wit in april. De oranje-rode appeltjes blijven de hele winter aan en kleuren mooi bij de dakpannen Vanuit mijn kantoor kijk ik in de kruin van deze jaarrond interessante kleine boom. (zie afbeelding boven)

Zanthoxylum stimulans (kiespijnboom of staartpeper) is een slanke struik waaraan heerlijke Chinese Szechuan peperkorrels groeien. De takken hebben flinke doorns, goed tegen inbrekers.

Cercis canadensis ‘Forest Pansy’ (roodbladige Judasboom) wilde ik ook niet missen! Deze parasolvormige heester bloeit in april-mei met roze  trossen op de kale takken. Na de bloei verschijnt decoratief hartvormig blad. In de herfst verkleurt het blad naar oranje-bruin. (zie afbeelding boven)

Halesia carolina sneeuwklokjesboom

 

Halesia carolina (sneeuwklokjesboom) is een meerstammige grote struik die bloeit in april met klokjes die aan de takken hangen. (zie afbeelding boven)

Groenblijvende heesters

Een aantal wintergroene heesters mochten natuurlijk niet ontbreken. Ik heb gekozen voor Choisya ‘Aztec Pearl’ en Choisya ternata ‘White Dazzler’. Totaal heb ik 5 Choysia’s verdeeld over het erf aangeplant. Deze compacte heesters worden ongeveer een meter groot en bloeien overdadig met witte geurende bloemen in het voorjaar en nog eens in de nazomer. (zie afbeelding hieronder)

Choisya

Verder heb ik o.a. Lespedeza, Indigofera, Euonymus ‘Red Cascade’, Chimonanthus praecox (winter bloeiend meloenboompje), Sorbaria sorbifolia ‘Sem’, Deutzia ‘Strawberry Fields’, Elaeagnus ebbingei en Fothergilla major (Lampenpoetserstruik) aangeplant. 

BERICHT DELEN

TUINONTWERP ... BEPLANTINGSPLAN ... TUINAANLEG

hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63