AANLEG BELEEF DE NATUUR-TUIN

NATUUR BIJ HUIS staat voor natuurbeleving bij huis. Hierboven zie je foto’s van de aanleg van de beleef de natuur-tuin in Zuid-Limburg. Een zorgvuldig gekozen lijnenspel vormt de basis van elk ontwerp en zorgt voor een optimale beleving van de buitenruimte. Dankzij organische vormgeving is een aangename overgang gecreëerd van de rustige straat in het buurtschap naar het achter de woning gelegen glooiende Limburgse landschap.

Materialen

NOTE: De in dit project toegepaste boompalen zijn niet geleverd door NATUUR BIJ HUIS en hebben niet de kwaliteit die u van NATUUR BIJ HUIS gewend bent.

Materiaalkeuze is afgestemd op de bebouwing en de omgeving. Als erfverharding is voor Maasgrind gekozen dat wordt omsloten door Cortenstalen verhoogde borderranden. Privacy wordt gecreëerd door middel van een takkenril en kastanjehouten palen die ook vrijstaand in de borders zijn toegepast. Een aantal Grauwacke sierkeien liggen her en der langs de paden en kunnen als zitelement worden gebruikt. Grauwacke en Cortenstaal combineert goed met de Lariks houten gevelbekleding en de gevelsteen die is vervaardigd van Limburgse Löss en grondstoffen uit de Vulkaan-Eifel. 

Beplanting

Om de ’beleving’ compleet te maken is een nauwkeurig samengesteld beplantingsplan, passend bij de omstandigheden, onmisbaar. Denk aan siergrassen die wuiven in de wind, planten die aantrekkelijk zijn voor vogels en insecten en aan een aantrekkelijk wintersilhouet. September 2019 heb ik de beplanting in deze zijtuin uitgezet.

Wil je meer lezen over de totstandkoming van deze tuin? Klik hier.

BERICHT DELEN

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.