Hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63BEKIJK PORTFOLIO

Vaste planten op kleur in de border

Onze oprit is 40 meter lang met aan weerszijde een vrij smalle border met gemengde beplanting van vaste planten en siergrassen. Door vaste planten zorgvuldig op kleur te selecteren ontstaat . Ik noem het een border als een boeket. De kleurstelling verloopt met de lengte van de oprit. In de eerste borders is de bloeikleur koel blauw paars roze waarna het roze overgaat in oranje bordeauxrood. Sommigen vinden de kleurstelling gewaagd, ik word hier juist erg gelukkig van! Het oranje kleurt bij de dakpannen van de schuur, donkerrood bij de gevel van het woonhuis. Gecombineerd met roze is het alsof je de slingers op je eigen tuinfeest ophangt. En als ik moet kiezen… Echinacea ‘Summer Sun’ waarin alle tinten samenkomen is op dit moment mijn favoriet.

De Sedum ‘Yellow Xenox’ op de foto hierboven heb ik in eerste instantie gekozen voor het donker bruin-paarse blad met een blauw-grijze schijn. Dit blad kleurt perfect bij de bestrating van kasseien. De crème-geel uitlopende bloemen combineren erg goed met het siergras Stipa. Is het geen plaatje met die Echinacea op de achtergrond?

Aan het eind van de oprit begint de grote border. Ook daar voeren warme tinten de boventoon. Vaste planten op kleur combineren met siergrassen is als schilderen.
Wil je meer foto’s zien van onze eigen tuin? Klik hier.


Wil je ook genieten van mooie border als een boeket met vaste planten op kleur in je tuin? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

TUINONTWERP . BEPLANTINGSPLAN . TUINAANLEG

hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63