• Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image

ELCA Trend Award 2018

Iedere 2 jaar waardeert de ELCA – European Landscape Contractors Association een bijzonder groenproject met de ELCA Trend Award. Dit jaar is de VHG gevraagd om toonaangevende Nederlandse groenprojecten voor te dragen.

ELCA Trend Award 2018

De jury bestaat uit deskundige vertegenwoordigers van ELCA. Emmanuel Mony (voorzitter, Frankrijk), Neil Huck (Verenigd Koninkrijk), Lutze von Wurmb (Duitsland), Henrik Bos (Finland), Rien van der Spek (VHG-voorzitter, Nederland) en Robert Smid (vice-voorzitter VHG, Nederland) bezochten gisteren 2 van de 4 voorgedragen projecten. Het prestigieuze project Circl van ABN AMRO, ontwikkeld door Donkergroen. En de bedrijfstuin van Geelen Counterflow in het Limburgse Haelen.

Aanleg en onderhoud zijn in goede handen bij Hoveniersbedrijf Herman Vaessen B.V. uit Maasbree. En dat is te zien, de tuin ligt er schitterend bij! Ontwerp: NATUUR BIJ HUIS.

elca trend award jury green dream haelen

Naast de totstandkoming van het project en de kwaliteit, kijkt de jury ook naar hoe trendsettend het project is en in welke mate het als voorbeeld kan dienen voor innovatie in de sector. Het kantoorgebouw van Geelen Counterflow, volgens BREEAM certificering het meest duurzame ter wereld, is ontworpen door Architecten en Bouwmeesters uit Herten. Als iemand nog een onderscheiding verdiend dan is het opdrachtgever Sander Geelen. Zijn duurzaamheidsvisie is leidend geweest voor dit ambitieuze project en een voorbeeld voor velen!

Weidemengsel is afkomstig van Cruydt-Hoeck Wildeplantenzaden
Vaste planten zijn geleverd en uitgezet door Lageschaar Vaste Planten

Bekijk hier meer foto’s van dit project.

Lees hier dat Green Dream de ELCA Trend Award 2018 gewonnen heeft!

BERICHT DELEN