Hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63BEKIJK PORTFOLIO
Nieuwbouw Ulestraten Ruimte voor ruimte

De landschappelijke inpassing en het weidse uitzicht zijn leidend geweest voor het ontwerp van deze moderne levensloop bestendige woning met B&B in het Limburgse Ulestraten. Het betreft een unieke kavel gelegen aan de rand van Ulestraten. Ontstaan uit de regeling ‘Ruimte voor Ruimte Zuid Limburg’. Het pand is ontworpen door Architect en Bouwmeesters uit Herten en bestaat uit twee woonlagen. Tijdens een projectbezoek van de opdrachtgever aan het eveneens door deze architect ontworpen kantoorgebouw van Geelen Counterflow in Haelen, was men erg onder de indruk van de ecologische bedrijfstuin. Een vervolg van deze succesvolle samenwerking tussen architect en tuinontwerper kon niet uitblijven. Na doorverwijzing benaderden de opdrachtgevers Natuur bij huis voor het tuinontwerp en beplantingsplan van deze landschappelijke tuin. 

tuinontwerp tuin met tuinhuis uitzicht B&B

In een landschappelijke tuin draagt de omgeving bij aan het eindbeeld. De omgeving wordt hier, als het ware ‘over de Meidoornhaag’ langs de westzijde van het perceel, toegelaten in de tuin. De organische vormgeving van de tuin vormt een passende overgang en verbindt de moderne bebouwing met het glooiende Limburgse landschap.

In het souterrain bevinden zich twee gastenkamers met terras. Om de gastenkamers ‘op te waarderen’ is aangrenzend een stukje tuin voor gebruik van gasten gereserveerd. Hagen, bomen en kastanjehouten erfafscheiding waarborgen de privacy. Het is mogelijk gasten te laten delen in voorzieningen die zijn ondergebracht in het bijgebouw. Hier bevinden zich een buitenkeuken, haard, Hottub en buitendouche. Langs de achtergrens van het perceel komt soortenrijk bosplantsoen. Interessant voor vogels (bessen, nestgelegenheid), kleine zoogdieren en insecten (hoge nectar- en pollenwaarde).

BORDER ALS EEN BOEKET

Op de begane grond, grenzend aan de woonkamer, bevindt zich een royaal overdekt terras op het zuid-westen met schitterend uitzicht. Aan de voet van dit terras komt een bloemrijke ‘Border als een boeket’ met vaste planten en siergrassen. Het mengsel bevat veel transparante soorten zodat het zicht vanuit het souterrain aantrekkelijk wordt. Door de beplanting aan te planten in lava krijgt onkruid minder kans en droogt de grond minder snel uit.

prairiebeplanting border als een boeket

Informeer naar de mogelijkheden voor tuinontwerp en beplantingsplan van een landschappelijke tuin in Zuid-Limburg. Contact opnemen? Stuur een e-mail naar info@natuurbijhuis of bel Iverna op 06-13970863.TUINONTWERP . BEPLANTINGSPLAN . TUINAANLEG

hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63