DE MOOISTE ROTONDE

 

De in 2018 door Smurfit Kappa Roermond Papier geadopteerde rotonde is ingericht door NATUUR BIJ HUIS. Deze rotonde is onderdeel van de reconstructie van de N280 Roermond. De komende jaren worden de bijna 7,5 miljoen(!) bezoekers van Designer Outlet Roermond via de mooiste rotonde van Roermond naar de parkeerfaciliteiten geleid. 

Rotonde Smurfit Kappa Roermond

Een uitnodigende en dynamische rotonde was de wens van Smurfit Kappa en Gemeente Roermond. NATUUR BIJ HUIS gaf ze een warm welkom. Representatief groen met natuurlijk karakter. Het mengsel bestaat uit vaste planten en siergrassen. Waaronder Geum, Salvia’s, Echinops, Helenium, Echinacea’s, Achillea ‘Terracotta’, Perovskia en Selinum. Gecombineerd met een basis van siergrassen Sesleria, sporobolus, Calamagrostis en diverse Stipa’s. Deze beplanting is gedeeltelijk in open drifts uitgezet. Hierdoor is een golfbeweging in de beplanting gecreëerd die refereert aan golfkarton. Evenals de sculptuur. 

Op de rotonde staat een schitterende Corten stalen sculptuur van 2 meter doorsnede en 8 meter hoog. Deze eyecatcher is ontworpen door Ward Bergen en de Zwitserse architect Daniel Meier van L27 architecture & interior. Daniël Meijer is o.a. bekend van het bijenpaviljoen Bee-a-bee Floriade 2012, Venlo.

Foto’s van de aanleg vind je in mijn blog, klik hier.

Wil je ook een rotonde laten inrichten? Of heb je hulp nodig bij het inrichten van andere openbare ruimte? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

PROJECTOMSCHRIJVING

Ontwerp: Iverna Zaalberg - Natuur bij huis
Sculptuur: architect Daniel Meier
Opdrachtgever: Smurfit Kappa Roermond
Locatie: Rotonde Smurfit Kappa - N280 route Designers Outlet Roermond

TUINONTWERP ... BEPLANTINGSPLAN ... TUINAANLEG

hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63