Hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63BEKIJK PORTFOLIO

Jaarlijks maak ik samen met collega’s een tuinreis onder leiding van Cor van Gelderen en Marlien van der Linden van de Boskoopse Kwekerij Esveld. Hieronder een overzicht van de tuinen die we najaar 2019 in Yorkshire hebben bezocht.

York Gate Garden

De een hectare grote tuin is verdeeld in een reeks kleinere tuinen met verschillende thema’s en in contrasterende stijlen. Gecreëerd door de familie Spencer tussen 1951 en 1994. Frederick Spencer legde de basisstructuur van de tuin vast, maar het was zijn zoon, Robin, die grotendeels verantwoordelijk was voor de ontwikkeling. Sinds 1994 eigendom van en perfect onderhouden door Perennial, the Gardeners Royal Benevolent Society.

Low Hall Garden

Onvergetelijk bezoek aan deze historische tuin en persoonlijke rondleiding door de charmante Engelse Lady. Bovendien ‘a cup of tea with carrot cake’. Dit maak je alleen onder leiding van Esveld mee!

Harrogate Flower Show

Echte Engelse tuinshow waar we naar hartelust planten konden vergelijken en genieten van de typische Engelse sfeer.

Scampston Hall Gardens

Moderne ‘Walled garden’ gelegen binnen de 18e eeuwse muren van een oorspronkelijke moestuin. De in 1999 door Piet Oudolf ontworpen en bekroonde tuin is een uitstekend voorbeeld van hoe hij zijn vaardigheden als ontwerper combineert met zijn plantenkennis. Via de indrukwekkende ‘Plantsman’s walk’ word je geleid naar de acht tuinkamers met ieder een eigen karakter.

Helmsley Walled Garden

Wat een geweldige locatie! Prachtige ommuurde tuin waar we heerlijk hebben geluncht in het tuincafé. Vijf hectare tuinkamers, spectaculaire kleurrijke borders en heel veel fruitbomen!

Castle Howard

Landschapstuin, formele tuin en ommuurde tuin… een filmlocatie!

Millgate House Garden

Surprise garden! Op een stijle helling gelegen particuliere, kleine ommuurde tuin. Uitgeroepen tot Britain’s Best Garden. Een fantastische liefhebbers tuin vol struiken, hosta’s, varens, rozen, topiary en clematis.

Thorp Perrow Arboretum

Dit Arboretum heeft een van de grootste collecties van struiken en bomen in het noorden van Engeland.

Newby Hall – absolutely fabulous!

Onlangs bekroond tot Historic Houses Garden of the Year 2019. Newby’s 40 hectare tuinen en bossen, eigendom van Richard en Lucinda Compton, worden elk jaar bezocht door ongeveer 140.000 mensen en zijn vaak te zien op film en tv. 14 prachtige tuinkamers zijn gevuld met zeldzame en mooie beplanting. De 172 meter lange dubbele border, Sylvia’s Garden en Robin’s Walk… maak mij gek…

Parcevall Hall Gardens

Een gerenommeerde historische tuin aangelegd vanaf 1927 door wijlen Sir William Milner. De rit naar deze schitterend gelegen tuin is al een feestje. Daar aangekomen wordt je na een flinke klim vanaf de formele terrassen beloond met adembenemend uitzicht.

Harlow Carr

Goed onderhouden RHS tuin met een grote verscheidenheid aan vaste plantenborders en beplantingsferen van bos- tot moestuin.

TUINONTWERP . BEPLANTINGSPLAN . TUINAANLEG

hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63