Hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63BEKIJK PORTFOLIO

De daktuin bij CPO De Schrijver in Eindhoven is het resultaat van een goede samenwerking tussen ontwerper Iverna Zaalberg – NATUUR BIJ HUIS en Bram Legierse – Jonkers Daktuinen Venlo. Tekst: Susan Hermens.

Aan de Akkerstraat in de Schrijversbuurt te Eindhoven kreeg de voormalige Nutsschool voor Montessori onderwijs een nieuwe bestemming. Het schoolgebouw werd verbouwd en de achtergelegen sporthal werd vervangen door nieuwbouw. Er ontstonden 21 levensloopbestendige appartementen voor 45-plussers rondom een gezamenlijke binnentuin. Deze daktuin werd ontworpen door Iverna Zaalberg en is gerealiseerd door Jonkers daktuinen.

De bewoners van ‘De Schrijver’ wilden graag een mooie groene daktuin met vanzelfsprekende logistieke routes die ook goed toegankelijk zijn voor mensen met een rolstoel. Al snel rees de vraag: wat voor ‘tuin’ is er mogelijk op een betondek van een parkeerkelder? Om hier een goed antwoord op te krijgen, riepen de bewoners de hulp in van tuinontwerper Iverna Zaalberg van ontwerpbureau ‘Natuur bij huis’. Iverna verwerkte alle wensen van de bewoners in een schetsontwerp. Deze presenteerde zij aan een aantal bewoners, de zogenaamde ‘binnentuingroep’.

Toegankelijke binnentuin

De daktuin bij ‘De Schrijver’ is een centraal punt in het complex van waaruit veel ruimtes bereikbaar zijn: de fietsenstalling, de hoofdentree, de lift, vijf appartementen, de trap naar de galerij én de gemeenschappelijke ruimte waar de bewoners ook graag buiten zitten. “Ik laat de natuur graag veelvuldig toe in mijn ontwerpen”, zegt Iverna.

Lees het hele artikel KNAP STAALTJE TEAMWORK hier online

TUINONTWERP . BEPLANTINGSPLAN . TUINAANLEG

hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63