SCHOOLPLEIN

“U heeft ons met een groot probleem opgezadeld.”

Dat was de reactie van het bestuur op mijn presentatie van het herinrichtingsplan voor het schoolplein van BC Broekhin te Roermond.
“We moeten in de toekomst uitbreiden om de toestroom van nieuwe leerlingen aan te kunnen!” Als dat geen compliment is!

 

 

In 2015 presenteerde NATUUR BIJ HUIS een herinrichtingsplan voor het entreeplein inclusief wadi en zitelementen. Om organisatorische redenen, wisseling van bestuur, kwam het toen niet tot realisatie. In 2017 heeft het nieuwe bestuur mij gevraagd een vereenvoudigde versie te presenteren voor het entreeplein. De wensen die men destijds had voor het entreeplein zoals een wadi, zitelementen etc. krijgen nu een plek in het royale park aan de achterzijde van het gebouw waar 1600 leerlingen pauzeren en sporten. Ik ben erg blij met deze uitdagende aanvullende opdracht!

Het oorspronkelijke ontwerp van het schoolplein heb ik teruggebracht naar een eenvoudige versie. Naar wens houdt een strook van vijf meter bestrating de gevel toegankelijk voor onderhoudswerkzaamheden. Een royaal gazon, meerstammige bomen en ruim 900 m2 kleurige borders, aangeplant met onderhoudsvriendelijke vaste planten en siergrassen, geven het gebouw de benodigde nieuwe frisse uitstraling.

 

PROJECTOMSCHRIJVING

Ontwerp: Iverna Zaalberg Natuur bij huis 2015-1017
Locatie: BC Broekhin Roermond