Hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63BEKIJK PORTFOLIO

 

Kindvriendelijke voor- en achtertuin stond er met grote letters op de wensenlijst. 

Vanuit de kindvriendelijke voortuin is de straat goed te overzien. En dat is prettig wanneer je toezicht houder op de buitenspelende kinderen. Dankzij het kastanjehouten hek en ieder jaar gezaaid zonnebloemen heeft de tuin een landelijke uitstraling. Via de fietsenberging kom je langs de schommel en het kippenhok. In de eveneens kindvriendelijke achtertuin is van alles te beleven. Hier bevindt zich een zandbak met kastanjehouten palen waarin de kinderen naar hartelust kunnen klauteren. Om de muur van de buren aan het zicht te onttrekken is bamboe aangeplant. Hierdoor wanen kinderen zich al gauw in de jungle. Aan vrienden en familie is ook gedacht. De tuin krijgt namelijk een gezellig terras waar voldoende plaats is om met meerdere mensen buiten te eten.

Groene eetbare wand

Onderdeel van deze houtconstructie is een groene eetbare wand. In de plantenbakken worden keukenkruiden, sla en eenjarigen gekweekt. ‘Eten uit de tuin’ is een belangrijk thema in de kindvriendelijke tuin. Kinderen genieten er enorm van. Eten uit de tuin is leerzaam en lekker! Dicht bij huis schittert een mooie Esdoorn met transparante kroon en spectaculaire herfstkleur. Kijk, zo haal je de NATUUR BIJ HUIS!

Wil je ook een kindvriendelijke achtertuin waar veel te beleven valt? Neem contact op.

PROJECTOMSCHRIJVING

Ontwerp: Iverna Zaalberg - Natuur bij huis
Aanleg: Laurens Zaalberg
Locatie: Amersfoort

TUINONTWERP . BEPLANTINGSPLAN . TUINAANLEG

hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63