Hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63BEKIJK PORTFOLIO

Dit is misschien wel de mooiste rotonde van Nederland. Deze in 2018 door Smurfit Kappa Roermond Papier geadopteerde rotonde is ingericht door NATUUR BIJ HUIS. De rotonde is onderdeel van de reconstructie van de N280 Roermond. Tijdens de werkzaamheden werden de bijna 7,5 miljoen(!) bezoekers van Designer Outlet Roermond via de mooiste rotonde van Roermond naar de parkeerfaciliteiten geleid. 

Rotonde Smurfit Kappa Papier Roermond

De wens van Smurfit Kappa Papier en Gemeente Roermond was een uitnodigende en dynamische rotonde. NATUUR BIJ HUIS gaf ze representatief groen met natuurlijk karakter. Daardoor is de rotonde een warm welkom geworden. Het mengsel is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit vaste beplanting en siergrassen. De basis bestaat uit Sesleria, sporobolus, Calamagrostis en diverse Stipa’s. Gecombineerd met onder andere Geum, Echinops, Perovskia en Helenium. Echinacea’s, Achillea ‘Terracotta’, Salvia’s zijn in open drift uitgezet. Hierdoor is een golfbeweging in de beplanting gecreëerd die refereert aan golfkarton. Evenals de sculptuur. 

Op de rotonde staat een schitterende Corten stalen sculptuur van 2 meter doorsnede en 8 meter hoog. Deze eyecatcher is ontworpen door Ward Bergen en de Zwitserse architect Daniel Meier van L27 architecture & interior. Daniël Meijer is o.a. bekend van het bijenpaviljoen Bee-a-bee Floriade 2012, Venlo.

Ontwerp: Iverna Zaalberg – Natuur bij huis
Aanleg: Hoveniersbedrijf Hans Linders
Sculptuur: architect Daniel Meier
Opdrachtgever: Smurfit Kappa Papier Roermond

Foto’s van de aanleg vind je hier.

Wil je ook een rotonde laten inrichten of beplanting laten ontwerpen? Of heb je hulp nodig bij het inrichten van andere openbare ruimte? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

TUINONTWERP . BEPLANTINGSPLAN . TUINAANLEG

hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63