Hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63BEKIJK PORTFOLIO
  • Slider Image

Met gepaste trots presenteer ik deze opdracht: de inrichting van een door Smurfit Kappa Roermond geadopteerde rotonde. Deze rotonde is onderdeel van de reconstructie van de N280 Roermond. De komende jaren worden de bijna 7,5 miljoen(!) bezoekers van Designer Outlet Roermond via deze rotonde naar de parkeerfaciliteiten geleid.

Rotonde Smurfit Kappa Roermond

Op de rotonde verrijst een schitterende Corten stalen sculptuur van 2 meter doorsnede en 8 meter hoog. Deze eyecatcher is ontworpen door Ward Bergen en de Zwitserse architect Daniel Meier. Daniël Meijer is o.a. bekend van het bijenpaviljoen Bee-a-bee Floriade 2012, Venlo.

Smurfit Kappa en Gemeente City Roermond willen ‘een uitnodigende en dynamische beplanting, als een warm welkom’ en ‘representatief groen met natuurlijk karakter’… dat krijgen ze. Het mengsel bestaat o.a. uit Geum, Salvia’s, Echinops, Helenium, Echinacea’s, Achillea ‘Terracotta’, Perovskia, Selinum, Sesleria, sporobolus, Calamagrostis en diverse Stipa’s. Deze beplanting is gedeeltelijk in open drifts uitgezet om een golfbeweging in de beplanting te creëren die refereert aan golfkarton.

De sculptuur is 27-6 geplaatst, opening rotonde vindt plaatst op 2 juli 2018.
De rotonde is aangelegd door Hans Linders Hovenier en de planten zijn geleverd en volgens beplantingsplan van Natuur bij huis uitgezet door Lageschaar Vaste Planten.

Zien hoe de beplanting is gegroeid? Ga naar mijn PORTFOLIO, klik hier.

Wil je ook een rotonde laten inrichten? Of heb je hulp nodig bij het inrichten van andere openbare ruimte? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

BERICHT DELEN

TUINONTWERP . BEPLANTINGSPLAN . TUINAANLEG

hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63