Hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63BEKIJK PORTFOLIO

HOE

De inventarisatie vormt het uitgangspunt voor het ontwerpproces. Je levensstijl komt uitgebreid aan de orde om te bepalen welke sfeer we in de tuin willen creëren. Hoe wil je je voelen in de tuin en wat wil je daar kunnen doen? Openhartigheid zal terug te zien zijn in het eindresultaat!

OFFERTE

Op basis van het kennismakingsgesprek ontvang je een offerte voor de ontwerpkosten. Na akkoord begint het eigenlijke ontwerpproces. Als je de maten van het perceel aanlevert kan ik direct aan de slag. 

VORMGEVEN

Vervolgens ga ik op zoek naar de juiste vorm. Een zorgvuldig gekozen lijnenspel vormt de basis van elk ontwerp en zorgt voor een optimale beleving van de buitenruimte. Om deze ’beleving’ compleet te maken is een nauwkeurig samengesteld beplantingsplan, passend bij de omstandigheden, onmisbaar.

VAN ONTWERP NAAR REALISATIE

Ontwerpen is een creatief proces, exacte levertijden kan ik daarom niet geven. Afhankelijk van de omvang van de opdracht kom ik binnen drie à vier weken een aantal schetsontwerpen en een voorstel voor de te gebruiken materialen bespreken. Aan de hand van dit tweede gesprek kunnen er eventueel aanpassingen gedaan worden, zo komen wij gezamenlijk tot een definitief ontwerp. Het verbeelden van mijn ideeën, het schetsen, doe ik altijd met de hand. Vervolgens zet ik de schetsontwerpen om naar een digitale tekening. Ontwerpen kunnen zowel 2D als 3D worden aangeleverd.

BEPLANTINGSPLAN

Een nauwkeurig samengesteld beplantingsplan is mede bepalend voor de uiteindelijke sfeer. Het bestaat uit een plattegrond waarop met codes de beplanting is aangegeven. In het bijbehorende schema staan gegevens zoals de Botanische naam, Nederlandse naam, hoogte, bloeitijd, bloemkleur, of de plant wintergroen is en tot welke plantengroep de plant behoort. Het beplantingsplan is de afsluiting van het ontwerpproces.

UITVOERING

Voor de aanleg verwijs ik bij voorkeur naar één van de hoveniersbedrijven waarmee ik goede ervaringen heb. Dan weten we zeker dat het ontwerp wordt uitgevoerd zoals het bedoeld is. Doel is immers dat we samen komen tot een tuin die bij je past! 


 

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek:

info@natuurbijhuis.nl       of bel    06-13970863 

Klik hier voor ons privacybeleid.

TUINONTWERP ... BEPLANTINGSPLAN ... TUINAANLEG

hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63