Hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63BEKIJK PORTFOLIO

Het grootste gedeelte van de tuin is eind maart aangeplant met een zorgvuldig samengesteld mengsel van vaste planten en siergrassen. Bij het samenstellen van een beplantingsplan let je niet alleen op bloemkleur en bloeitijd. Het combineren van verschillende bloemvormen en bladstructuur is minstens zo belangrijk. Bovendien is het belangrijk rekening te houden met de omstandigheden van de locatie. Door planten te kiezen die geschikt zijn voor de omstandigheden heb je er minder omkijken naar. Zo creëer je een onderhoudsvriendelijke beplanting. Niet alleen grondsoort maar ook of de grond droog en goed doorlatend of juist vochtig is en de zon/schaduw situatie zijn van belang. 

Het erf tussen de gebouwen is 40 meter lang. De borders aan weerszijden van de oprit mogen van mij wat gecultiveerder ogen. In de op het zuiden gelegen voortuin wordt de kleurstelling voornamelijk roze en blauw. Hier komen o.a. Echinacea purpurea ‘Magnus Superior’ en Perovskia ‘Blue Spire’. Langs de oprit maakt het roze plaats voor oranje en donkerrood en roze. Het donkerrood sluit aan bij de rode baksteen van de gevels en oranje kleurt bij de dakpannen van de schuur.

Oranje-bruin zien wij ook terug in het landschap waar kuddes Limousin runderen lopen. Aan de achterzijde van de woning komt in het najaar steeds meer geel in de border. Het zonnige geel lijkt het seizoen te verlengen en kleurt mooi bij de herfstkleuren die het landschap aanneemt. Door de kleurstelling van de beplanting aan de omgeving aan te passen word je aandacht niet teveel afgeleid van het schitterende uitzicht. Alles draait hier om natuurbeleving!

TUINONTWERP . BEPLANTINGSPLAN . TUINAANLEG

hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63