• Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image

ELCA Trend Award 2018 gaat naar ‘Green Dream’ en ‘Circl’.

“Een fantastisch voorbeeld van een natuurlijk en doordacht ontwerp van een kantoortuin. Het is bijzonder goed gelukt om moderne bouwelementen en de groene omgeving tot een geheel te smeden. Gelijktijdig is daarmee een esthetisch zeer aansprekende tuin gecreëerd.” Met deze lovende woorden onderschrijft de jury het belang van een goed tuinontwerp!

De ELCA Trend Award wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een project dat voldoet aan het hoogste professionele niveau in het groene vak. De internationale jury heeft speciaal aandacht voor duurzaamheid en onderhoud. Daarnaast beoordeelde de jury ook de totstandkoming van het project, de kwaliteit, hoe trendsettend het project is en of dit als voorbeeld kan dienen voor innovatie in de sector.

Twee winnaars

De jury verkoos zowel ‘Green Dream’ (Ontwerp: Iverna Zaalberg – Natuur bij huis. Aanleg: Herman Vaessen BV) als ‘Circl’ (Donkergroen) als winnaar. Twee zeer uiteenlopende projecten die beide in gelijke mate overtuigden, zowel conceptmatig, bouwtechnisch als wat betreft beplanting. De jury heeft dit jaar bewust voor twee projecten gekozen omdat beide projecten zowel qua concept als realisatie voortreffelijke voorbeelden zijn van ‘bouwen met groen’. “Zulke voorbeelden hebben we nodig!”, aldus gastheer Lutze von Wurmb, voorzitter van de Duitse ondernemersorganisatie ‘Bundesverband Garten-, Landschafts- en Sportplatzbau’.

Internationale vakjury

De jury bestond uit Emmanuel Mony (voorzitter, Frankrijk), Neil Huck (Verenigd Koninkrijk), Lutze von Wurmb (Duitsland), Henrik Bos (Finland), Rien van der Spek (VHG-voorzitter, Nederland) en Robert Smid (vice-voorzitter VHG, Nederland).  

Het kantoorgebouw van Geelen Counterflow, ontworpen door Architecten en Bouwmeesters uit Herten, won in 2016 de hoogste Breeam score ooit wereldwijd. In de buitenruimte staan natuurbeleving en biodiversiteit centraal. ‘Green Dream’ is een droom die is uitgekomen dankzij opdrachtgever Sander Geelen. Zijn duurzaamheidsvisie is leidend geweest voor dit ambitieuze project en een voorbeeld voor velen! 

Ik feliciteer mijn collega´s van Donkergroen uit Sneek met het schitterende project Circl, de 100% circulaire tuin van ABN AMRO Amsterdam. 

 

 

BERICHT DELEN