Hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63BEKIJK PORTFOLIO

Om te voorkomen dat ze door de bomen het bos niet meer zien hebben meerdere toekomstige bewoners van Boswaard NATUUR BIJ HUIS ingeschakeld. Ruimte voor Ruimte Limburg ontwikkelt ‘in the middle of nowhere’ bij Weert een kwalitatief hoogwaardig woongebied. Het voormalig MOB-terrein is omgevormd tot een schitterende villawijk.

Tot een aantal jaren geleden was het complex in gebruik voor opslag en stalling van militaire voertuigen en werkplaatsen. De gelukkige eigenaren van 43 kavels krijgen veel vrijheid om een eigen woning te bouwen. En ook veel ruimte want Boswaard heeft een oppervlakte van ruim 10 hectare. Daardoor is dit gebied ideaal voor mensen die in het bos willen wonen, natuurliefhebbers.

Ieder ontwerp van NATUUR BIJ HUIS is uniek. Zie hieronder een aantal voorbeelden.

Beeldkwaliteitsplan

Ter onderbouwing van de aanvraag omgevingsvergunning dienen de kaveleigenaren een tuinplan aan te leveren. Het tuinplan moet voldoen aan richtlijnen volgens een kavelpaspoort en het beeldkwaliteitsplan. De richtlijnen in het beeldkwaliteitsplan zijn bedoeld om samenhang in de wijk te garanderen. Bos is de verbindende factor. Denk aan natuurcompensatie die zal bijdragen aan het bosrijke karakter van Boswaard. Evenals voorschriften voor infiltratie van regenwater, erfafscheidingen en erfverharding.

Klik hier en lees het beeldkwaliteitsplan.

Om de eigenaren zo soepel mogelijk door de aanvraag omgevingsvergunning heen te loodsen heb ik nauw contact met de gemeente. De voorschriften laten voldoende ruimte voor individuele wensen. Natuur bij huis streeft ernaar dat bewoners straks door de bomen vooral bos zien. Intussen zijn de eerste bouw- en tuinplannen gerealiseerd.

Bouwplannen?

Ga je bouwen in Boswaard of een vergelijkbaar project? Wil je heel graag natuurbeleving bij huis? Wil je een goed doordacht tuinontwerp en beplantingsplan dat voldoet aan je wensen én de richtlijnen van het beeldkwaliteitsplan? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Ik ben het komende jaar toch geregeld in de buurt. En dat is zeker geen straf.

TUINONTWERP . BEPLANTINGSPLAN . TUINAANLEG

hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63