Hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63BEKIJK PORTFOLIO

 

 

Deze kleine patio, gelegen tussen keuken en woonkamer in een gerenoveerde stadswoning, was ‘voor het gemak’ voorzien van Ardenner split. De woning is onder architectuur verbouwd ( Engelman Architecten Roermond ) waarbij deze patio is ontstaan. Het plan van de bewoners was om er ‘iets van een bloembak of zo’ te plaatsen. Of ik daar een idee voor had… Daar hoefde ik niet lang over na te denken. De Skoria Bricks die ik eerder in de achtertuin had toegepast zouden hier schitterend staan! Het ontwerp voor de patio is eenvoudig, voorzien van een royale mosgrijze aluminium bak en ruimte voor een Fjord-blauw Fermob bankje.

Schaduwplanten

Luzula nivea, Liriope muscari ‘Big Blue’, Bergenia ‘Baby Doll’, Carex morrowii ‘Ice Dance’ en Clematis ‘Apple Blossom’ vormen een wintergroene basis waarnaast gekozen is voor planten die de tinten van de Skoria Bricks accentueren. De zilvergrijze Heucherella ‘Quicksilver’, Hosta sieboldiana ‘Elegans’ en Athyrium niponicum ‘Pictum’. En in het voorjaar blauw bloeiende Symphytum azureum, Brunnera macrophylla ‘Jack Frost’ en Chionodoxa sardensis. Na de zomer schitteren de lichtroze Anemonen hybrida ‘Richard Ahrens’. Het resultaat mag er zijn!

Deze tuin stond 02-2017 in Home and Garden: KLIK HIER EN LEES HET ARTIKEL ONLINE

Heb jij ook een kleine tuin of patio en kun je wel wat hulp gebruiken bij de inrichting? Neem contact op.

PROJECTOMSCHRIJVING

Ontwerp: Iverna Zaalberg - Natuur bij huis
Aanleg: Hans Linders Hoveniers 06-2014
Locatie: Roermond

TUINONTWERP . BEPLANTINGSPLAN . TUINAANLEG

hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63