Hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63BEKIJK PORTFOLIO
  • Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image

“Een fantastisch voorbeeld van een natuurlijk en doordacht ontwerp van een kantoortuin. Het is bijzonder goed gelukt om moderne bouwelementen en de groene omgeving tot een geheel te smeden. Gelijktijdig is daarmee een esthetisch zeer aansprekende tuin gecreëerd.” Met deze lovende woorden onderschrijft de jury van de ELCA Trend Award 2018 het belang van een goed tuinontwerp!

ELCA Trend Award 2018 gaat naar ‘Green Dream’ en ‘Circl’

De ELCA Trend Award wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een project dat voldoet aan het hoogste professionele niveau in het groene vak. De internationale jury heeft daarbij speciaal aandacht voor duurzaamheid en onderhoud. Daarnaast beoordeelt de jury de totstandkoming van het project, de kwaliteit, hoe trendsettend het project is. Ook is gekeken of dit project als voorbeeld kan dienen voor innovatie in de sector.

Twee winnaars

De jury verkoos zowel ‘Green Dream’ (Ontwerp: Iverna Zaalberg – NATUUR BIJ HUIS. Aanleg: Herman Vaessen BV) als ‘Circl’ (Donkergroen) als winnaar. Twee zeer uiteenlopende projecten die beide in gelijke mate overtuigden, zowel conceptmatig, bouwtechnisch als wat betreft beplanting. De jury heeft dit jaar bewust voor twee projecten gekozen. Beide projecten zijn, zowel qua concept als realisatie, voortreffelijke voorbeelden van ‘bouwen met groen’. “Zulke voorbeelden hebben we nodig!”, aldus gastheer Lutze von Wurmb, voorzitter van de Duitse ondernemersorganisatie ‘Bundesverband Garten-, Landschafts- en Sportplatzbau’.

Internationale vakjury

Emmanuel Mony (voorzitter, Frankrijk), Neil Huck (Verenigd Koninkrijk), Lutze von Wurmb (Duitsland), Henrik Bos (Finland), Rien van der Spek (VHG-voorzitter, Nederland) en Robert Smid (vice-voorzitter VHG, Nederland) vormden de vakjury. 8 juli 2018 vond het jurybezoek in Haelen plaats.

elca trend award jury green dream haelen

2018.07.09 ELCA Green Dream

Ik feliciteer mijn collega´s van Donkergroen uit Sneek met het schitterende project Circl, de 100% circulaire tuin van ABN AMRO Amsterdam. Het was een eer om samen met hen op 12 september op het podium in Neurenberg de prijs in ontvangst te mogen nemen!

Het kantoorgebouw van Geelen Counterflow is een ontwerp van Architecten en Bouwmeesters uit Herten. Het project is in 2016 beloond met de hoogste Breeam score ooit wereldwijd. In de buitenruimte staan natuurbeleving en biodiversiteit centraal. ‘Green Dream’ is een droom die is uitgekomen dankzij opdrachtgever Sander Geelen. Zijn duurzaamheidsvisie is leidend geweest voor dit ambitieuze project en een voorbeeld voor velen! 

BEKIJK HIER MEER FOTO’S van het winnende project Green Dream.

BERICHT DELEN

TUINONTWERP . BEPLANTINGSPLAN . TUINAANLEG

hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63