Hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63BEKIJK PORTFOLIO

Zwemmen zonder chemicaliën. Het is een steeds vaker gehoorde wens. In deze ommuurde tuin in Eindhoven is nauwkeurig onderzocht wat de beste positie is van een bad dat groot genoeg is om baantjes te trekken zonder dat dit ten koste gaat van de groene uitstraling van de tuin.

Een optimaal op de zon gelegen zwembad van 9×3 meter, ruim zonneterras, heel veel planten, buitendouche én het behouden van een overkapping. Het was wel even puzzelen om alle tuinwensen in vervulling te laten gaan maar wat is het goed gelukt!

Kleur in de tuin

Acer palmatum ‘Sango-kaku’ is met zijn knalrode takken in de voorjaarszon de eyecatcher in deze tuin! De rode deuren en vlaggenmast inspireerden mij om deze Esdoorn toe te passen. Andere subtiele rode accenten in de beplanting zijn o.a. Heuchera ‘Cherry Cola’ en Crocosmia ‘Lucifer’. 

De aanleg

Dankzij gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen en zeer vakkundige aanleg door Florijk is dit een hele bijzondere stadstuin geworden die niet onderdoet voor het monumentale gebouw, een voormalige jongensschool. Het zwembad in deze stadstuin ligt uitnodigend in het verlengde van de openslaande tuindeuren en wordt op natuurlijke wijze gezuiverd, zonder gebruik van chemicaliën. Door diverse gemetselde muurtjes lijkt de tuin optisch groter. Deze muurtjes zijn niet alleen mooi maar ook zeer praktisch. Zo zijn zitplaatsen gecreëerd waardoor minder los meubilair nodig is. Hierdoor behoudt de tuin, ook tijdens feestjes, een opgeruimd karakter.

Wil je ook een zwembad in een stadstuin? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

TUINONTWERP . BEPLANTINGSPLAN . TUINAANLEG

hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63