Hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63BEKIJK PORTFOLIO

Rhus glabra laciniata in de herfst

Rhus glabra ‘Laciniata’

In het najaar spelen silhouet en kleur de hoofdrol in de tuin. Een tuinjaar wordt afgesloten, het werk van de tuinier beloond met een schitterende toegift van de natuur. De herfst is als een tuinfeest!

Met een Rhus in je tuin kijk je uit naar het najaar. Rhus glabra ‘Laciniata’ is een niet woekerende architectonische fluweelboom met diep ingesneden, kant-achtig blad met een opvallend rode herfstkleur. Dankzij zorgvuldig snoeien zal deze Rhus uitgroeien tot een grillige, kleine boom waarin architectuur van de woning en natuurbeleving samenkomen.

Natuurbeleving in het najaar

Zicht op beplanting vanuit huis is erg belangrijk. Dat besef je des te meer als de dagen in het najaar korter en kouder worden. Dankzij grote ramen in de voormalige stal genieten wij ieder seizoen van de borders langs de oprit. De betonvloer binnen gaat over in kasseien. Betonnen groenstrookplaten houden het erf goed begaanbaar. Ze lijken op veestalroosters wat refereert aan de voormalige agrarische bedrijvigheid. Goede afwatering gegarandeerd! In de stroken groeit niet alleen gras maar ook madeliefjes en Erigeron dat zich rijk uitzaait. Het oranje van de dakpannen op de oude schuur zie je terug in de beplanting.

Uitgebloeid is ook mooi!

Veronicastrum, Echinacea’s en Eryngium blijven boeiend, uitgebloeid is ook mooi! Kleuren vervagen in de herfst en maken in d tuin plaats voor beige en bruintinten die samen met de siergrassen een mooi contrast vormen met het grijs-groen van Euphorbia en Baptisia.

najaar helenium en echinacea uitgebloeid is ook mooi

Helenium in de herfst

Nog een onmisbare bolderplant in het najaar is Helenium. Het oranje-bruin-geel van Helenium ‘Waltraut’ combineert fantastisch met de Echinacea’s. Het is op donkere herfstdagen net alsof de zon in de border schijnt. ‘Waltraut’ gaat helaas wel leunen op zijn buren. In tegenstelling tot Helenium ‘Loysder Wieck’ die bijzonder stevig overeind blijft staan. Hoewel de kleur van ‘Loysder Wieck’ veel warmer oranje-bruin is, zonder overmatig geel, bloeit deze Helenium niet tot in de herfst. En zonnige herfstbloei heeft dan toch mijn voorkeur in de tuin.

Wil je weten over de visie van Natuur bij huis? Lees dan het artikel ‘Uitgebloeid is ook mooi!’

Wil je ook een tuin die mooi is in de herfst? Neem contact op.

TUINONTWERP . BEPLANTINGSPLAN . TUINAANLEG

hét adres voor het vormgeven van een leefbaar stukje NATUUR BIJ HUIS | info@natuurbijhuis.nl | 06 13 97 08 63